مقاله رجیستری

Paper Registry

دانلود مقاله ریجستری

مقدمه :  
می توان گفت که انگیزه ی ساختن برنامه ی رجیستری از آنجایی شروع شد ‏که کاربران ‏Ms- Dos‏ از این که عملا هیچگونه اختیاری در تنظیم منو ، ‏پنجره ها و … نداشتند ،خسته شدند. البته ‏Ms- Dos‏ از رجیستری مستثنی ‏نبود و سه فایل ‏Config.sys‏ , ‏MsDos.sys, Autoexec.Bat‏ وجود ‏داشتند که سیستم عامل ‏Dos‏ و جمعا برنامه های کاربردی تنظیماتی مانند ‏اختصاص دادن ‏Buffer‏ و یا تعریف ‏Cdrom‏ و غیره را در این فایل ها ثبت ‏می کردند در واقع این سه فایل نقش رجیستری را ایفا می کردند .
بعد از ‏Dos‏ سیستم عامل ‏Win‏۳‏X‏ به بازار آمد. در این سیستم عامل فایلهایی ‏با پسوند ‏ini‏ که مهمترین آنها ‏Win.ini , System.ini, Control.ini‏ ‏بودند ، وظیفه رجیستری را بر عهده داشتند .
در نهایت نسل سوم رجیستری با روی کار آمدن ویندوز ۹‏X‏ وراد بازار شد در ‏این سیستم ها علاوه بر داشتن سه فایل ‏Win‏۳‏X‏ دو فایل دیگر با نامهای ‏System .dat‏, ‏User.dat‏ اضافه شد .

تعریف رجیستری :  
برنامه ی رجیستری برنامه ای می باشد که ویندوز آن را در اختیار کاربر قرار ‏داده است تا بتواند در دستورات و مقدارهای ‏registery‏ تغییراتی را به ‏دلخواه ایجاد کند .
لازم به ذکر است که اگر اطلاعات کافی در مورد قسمتی از رجیستری ندارید ‏هیچگاه آن را تغییر ندهید زیرا هر تغییری در رجیستری سریعا اعمال خواهد ‏شد و برنامه ی ‏regedit.exe‏ هیچگونه تاییدی از کاربر نخواهد گرفت .

Regedit.exe‏ را چه چگونه اجرا کنیم ؟  
برای اجرا کردن ‏Regedit.exe‏ وارد منوی ‏Run‏ از دکمه ‏Start‏ شده ، تایپ ‏کنید ‏Regedit .exe‏ ،با فشردن دکمه ی ‏OK‏ برنامه اجرا خواهد شد .
رجیستری شامل دو پنجره است که در پنجره ی سمت چپ ریشه و در پنجره ی ‏سمت راست مقدارها مشخص می شود .
در پنجره ی سمت چپ یک ریشه به نام ‏My Computer‏ و ۵ شاخه با عنوان ‏های زیر وجود دارد :
‏۱ – ‏HKEY_CLASSES_ROOT‎‏ : شامل تناظر پسوند فایل ها و سایر ‏تنظیمات ویندوز است .
‏۲ -‏HKEY_CURRENT_USER‏ : شامل تنظیماتی که مختص کاربر فعلی ‏است .
‏۳ – ‏HKEY_LOCAL_MACHINE‏ : شامل تنظیماتی که به طور سراسری ‏اعمال می شود و به کاربر وابسته نیست .
‏۴ -‏HKEY_USERS‏ : شامل تنظیماتی که مختص هر یک از کاربران متعدد ‏کامپیوتر ، از جمله کاربر فعلی است .
‏۵ – ‏HKEY_CURRENT_CONFIG‏ : شا مل تنظیماتی که مختص ‏پیکربندی سخت افزار موجود می باشد .

اگر مفاهیم اولیه ی رجیستری را به خوبی یاد بگیرید دیگر هیچگاه واهمه ای ‏در اعمال تغییرات در آن نخواهید داشت . جلسه ی بعد نحوه ی ساختن یه ‏دستور و انتخاب نوع آن را آموزش خواهم داد . با ما همراه باشید .
نحوه ی ساختن یک کلید در زیر کلید های دیگر:
برای ساختن یک زیر کلید می توان برروی پوشه ی مورد نظر کلیک راست ‏کرد ، وارد منوی ‏New‏ شد و بعد منوی ‏Key‏ را انتخاب کرد ، سپس نام مورد ‏نظر را به جای ‏New Value‏ # ۱ تایپ کرده و بازدن دکمه ی ‏Enter‏ آن را ‏تایید کنید .
‏× مشاهده ی تغییرات ایجاد شده در رجیستری ×
اگر بخواهید در ویندوز ۹۸,‏Me‏ تاثیر تغییرات در رجیستری را سریعا مشاهده ‏کنید ، سه کلید ‏Ctrl+Alt+Del‏ را همزمان فشار دهید و مدخل ‏Explorer‏ ‏را انتخاب کنید و بعد دکمه ی ‏End Task‏ را بزنید با زدن این دکمه پنجره ‏ی ‏Shutdown‏ ظاهر می شود ، در پنجره ی ‏Shutdown‏ دکمه ی ‏Cancel‏ ‏را بزنید ، بعد از مدتی پنجره ای با عنوان ‏A Program not responding‏ ‏ظاهر خواهد شد که شامل دو دکمه ی ‏Cancel, End‏ ‏task‏ می باشد. با زدن ‏دکمه ی ‏End task ‎، ‏Explorer‏ دوباره راه اندازی می شود و میتوانید ‏تغییرات را مشاهده نمایید.در بعضی از دستورات راه اندازی دوباره ی ‏Explorer‏ موثر نمی باشد و تنها راه آن ‏Logg off‏ یا ‏Restart‏ می باشد .
در ویندوز های ‏XP, ‎‏۲۰۰۰ برای اینکه بتوان تغییرات ایجاد شده را سریعا ‏مشاهده کرد سه کلید ‏Ctrl+Alt+Del‏ را همزمان فشار دهید و بعد دکمه ی ‏Task Manager‏ را انتخاب کنید، از پنجره ی ظاهر شده ‏Proccess Tab‏ ‏را فشار داده و بعد مدخل ‏Explorer‏ را انتخاب کرده و دکمه ی ‏End ‎Proccess‏ را می زنیم ( در این مرحله ‏Explorer‏ بسته خواهد شد ) و بعد ‏وارد ‏Application Tab‏ شده و دکمه ی ‏New Task‏ را می زنیم و بعد نام ‏Explorer‏ را تایپ کنید و با زدن دکمه ی ‏OK، ‏Explorer‏ دوباره راو ‏اندازی می شود و میتوانید تغییرات را مشاهده نمایید .
توجه داشته باشد در بعضی از دستورات راه اندازی دوباره ی ‏Explorer‏ موثر ‏نمی باشد و تنها راه آن ‏Logg off‏ یا ‏Restart‏ می باشد .

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 30