مقاله تأثیر درس هنر در دوره دبستان

Article impact art lessons in primary school

دانلود مقاله تأثیر درس هنر در دوره دبستان

آموزش هنر:

عده ای تصور می کنند که هنر یاددادنی نیست و شخص هنرمند ، هنرمند به دنیا می­آید و با تدریس نمی توان استعداد هنری را در کسی بوجود آورد . اما حقیقت این است که هنر را می توان نه تنها مثل هر موضوع درسی دیگری یاد گرفت ، بلکه هر انسانی ملزم به فراگیری آن نیز هست.

آموزش هنر یکی از پایه های اساسی و اصلی تربیت و پرورش انسانهای فعال و خلاق است. لذا وجود برنامه ای مختصر و مفید برای آموزش هنر و امکان فعالیت های هنری در مدارس ، حق هر دانش آموز ایرانی محسوب می شود.

باید توجه داشت که در تاریخ آموزش و پرورش ایران موضوع هنر مورد توجه کافی قرار نگرفته است . اکنون موقع آن فرا رسیده که پدران و مادران ، اولیاء مدارس و معلمین محترم توجه خاصی نسبت به آموزش هنر مبذول دارند.

متأسفانه ساعت درسی هنر ، برای بعضی ها فقط بانک سایر درسهاست . از وقت هنر به سایر درسها وام بلاعوض می دهند در حالی که ما معتقدیم هنر نه تنها ارزش خاص خود را دارد ، بلکه باید گاهی از سایر درسها گرفت و به این درس اختصاص داد.

به این ترتیب هنر و آموزش آن می تواند مرکز آموزش و پرورش در مقاطع مختلف آموزشی باشد.

به طور کلی ساعت هنر باید طوری تنظیم شود تا دانش آموزان بتوانند آزادانه و به ابتکار خود آثاری را به وجود آورند و به کسب تجاربی منجر شود که دانش آموزان آنها را بیاموزند.

لازم است به مسئله آموزش هنر در مدارس با دقت و عنایت بیشتر بنگریم زیرا:

آموزش هنر ، آموزش احساسی است  که توجه به آن ، از بروز عواطف بی شکل در جامعه ، جلوگیری می کند.
نسلهای فردای جامعه ی اسلامی ، با شناخت و درک صحیح از هنر اسلامی با این هنر پیوند بیشتری خواهد یافت .
شناخت بیشتر فرهنگ و هنر های اسلامی ، آنها را در احساس مسئولیت و ایجاد روحیه سازنده و خلاق یاری خواهد کرد.

اثرات تربیتی هنر از دیدگاه تاریخ:

هرگاه آدمی از فطرت واقعی خویش دور می ماند و اسیر خواهشهای نفسانی می گردد ، ایمان ، هنر و فرهنگ منجی می شود و او را با خود و خوی انسانی خودش آشتی می­دهد و به عبارت دیگر ، این سه فرشتگان رحمتی هستند که میانجی انسان و رسالت الهی او می باشند.

در تمامی دوران ها ، آن گاه که بشر پا را از « گلیم انسانیت » بیرون نهاده ، کوششهای مردان خدا و هنرمندان وارسته و عاشق و حدانیت او را به راه صواب هدایت کرده است. ما در آینه تاریخ بشری شئاهدی داریم:

اگر هجوم مغولان و قتل و غارت و انهدام کتابخانه ها را به یاد آوریم عظمت مصیبت حمله مغولها را در می یابیم اما همین مغول خون ریز و سفاک وقتی تحت تعلیم و تربیت هنری و فرهنگی قرار می گیرد . آنچنان تغییر می کند که خوی انسانی پیدا می کند و خود سبب پیدایش زمینه مساعد برای غنای فرهنگ و هنر اسلامی می گردد.
شاهرخ پسر تیمور را باید عاشق کتاب و کتابدوست ترین فرد دنیا نامید . او در این تلاش تا آنجا پیش رفت که خزانه تیموری را خالی کرد.
گوهرشاد همسر شاهرخ با احداث مسجد گوهر شاد در مشهد ، هنر معماری اسلامی را غنا بخشید و یادگاری فراموش نشدنی برای نسل های بعد به جای گذاشت.

بنابراین با تکیه بر اصول انسان ساز هنر اسلامی و با ترویج این هنر صحیح می توان در سازندگی و گشایش افقهای تازه ، پیشقدم بود ، زیرا هنر اسلامی می تواند اعتدال از دست رفته انسان سرگشته و هویت گمشده یا فراموش شده اش را به او بر گرداند.

فهرست مطالب

تشکر و قدردانی  ۲
مقدمه  ۳
آموزش هنر  ۵
اثرات تربیتی هنر از دیدگاه تاریخ  ۷
هدف از تدریس هنر در مدارس  ۸
خصوصیات نقاشی های کودکان و بررسی آنها  ۱۰
بررسی یک نقاشی به عنوان نمونه   ۱۱
وظایف یک معلم آگاه و ورزیده در ساعات هنر  ۱۲
انواع نقاشی های کودکان  ۱۵
در انتظار فردایی بهتر  ۱۸
سخنانی از بزرگان  ۲۰
منابع و مأخذ  ۲۱

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 21