مقاله اهمیت زیارت خانه خدا و مزار معصومین

این تحقیق در مورد زیارت می باشد و  اهمیت و آثار زیارت خانه خدا و ائمه معصومین را بیان می نماید.

مقدمه
«زیارت»، حضوری عارفانه و مشتاقانه در بارگاه پاکان جهان و تشرف به حرم‌های مقدس و نورانی آنان است. سفری پر از شور و شوق و سرشار از اخلاص و عشق، به سوی حرم معصومان و برگزیدگان الهی است. اعلام تولی و تبرای دائمی شیعیان و اظهار مودت و دوستی واقعی ولایت‌مداران است.

«زیارت»، برقراری ارتباط درونی با حجت‌‌های الهی و فراهم کردن اتصال معنوی و قلبی با اولیای خداوند است. تمسک به «ثقلین» پیامبر اکرم(ص) و شفاعت خواستن از آل عبا است. بیعت مستمر و همیشگی با امامان معصوم و تبعیت خالصانه از خاندان وحی است.

«زیارت»، شرفیابی به محضر اهل‌بیت پیامبر(ص) و کسب فیوضات و برکات معنوی از ساحت آن بزرگواران است. توسل عاشقانه به دامان آل یاسین و دعا و حاجت خواستن از واسطه‌های مقرب الهی است. دیداری عاشقانه و حاجت و مشتاقانه از مزار اهل‌بیت و اظهار علاقه قلبی به آنان است. خلوت گزیدن و انس گرفتن با سرچشمه‌های رحمت و فیض الهی است.

«زیارت»، تکریم و تعظیم در برابر کسانی است که فانی در معبود خویش گشته و جز رضای حضرت دوست راهی نپیموده‌اند. هویت وجودی خویش را باز یافتن و از زلال حضور یار سیراب گشتن و شبیه امام شدن است. دانشگاه انسان‌سازی و معنویت و مکتب خودسازی و معرفت است. فرصت طلایی طهارت و پاکی اخلاق و موعد توبه و پاکسازی درون است.

«زیارت»، دارای حکمت و فلسفه‌های متعددی است و اسرار و آثار گران‌قدری در آن وجود دارد که اندیشه و نگارش در مورد آنها مجال گسترده‌ای می‌طلبد، تعظیم، تکریم، گرامی‌داشت و یاد کرد انسان‌های شایسته، هنرمند، فرهیخته، فرهنگ‌ساز، نقش‌آفرین، مصلح، متحول کنندگان تاریخ و … و نیز زنده نگه داشتن نام و یاد آنان پس از مرگ، لازمه محبت، عشق و ارادت انسان‌ها به نیکی‌ها و کمالات است و ریشه در فطرت و سرشت آدمی دارد.

زیارت از دیدگاه معصومین
زیارت پیشوایان معصوم، متصل شدن به آنان و غرق شدن در انوار و معنویات ایشان و نیز الهام گرفتن، درس آموختن و سیر در فضیلت‌هاست.

اهمیت و ضرورت زیارت به حدی است که در روایات از آن به عنوان عهدی الهی و فریضه‌ای ضروری نام برده شده است. امام رضا(ع) فرموده است: «هر امامی به گردن دوستان و شیعیان خود عهدی دارد که با زیارت قبور آنان، وفای به این عهد کامل شده و به خوبی گزارده می‌شود».

رسول خدا(ص) می‌فرماید: «هر کس حج به جا آورد و پس از مرگ من، مرا زیارت کند، همچون کسی است که در حال حیات من مرا زیارت کرده است. همچنین آن حضرت فرموده است: «هر کس حج گزارد و مرا زیارت نکند بر من جفا کرده است».

یحیی بن سیار می‌گوید: حج انجام دادیم و بر امام صادق(ع) گذر کردیم؛ فرمود: «ای زائران خانه خدا و پیروان آل محمد! گوارایتان باد». فقهای شیعه سنی با استناد به توصیه‌ها و تأکیدات فراوانی که درباره زیارت شده است،‌ فتوا به استحباب زیارت داده‌اند. نامور امامیه، مرحوم محقق حلی گفته است: «بر حج‌گزار مستحب مؤکد است که به زیارت پیامبر اکرم(ص)‌ بشتابد». ابن فدامه،‌ عالم بزرگ اهل سنت، می‌گوید: «زیارت قبر پیامبر اکرم(ص) مستحب است؛ زیرا از خود آن حضرت روایت شده است: کسی که حج بگزارد و قبر مرا بعد از وفاتم زیارت کند، همانند آن است که در حیاتم مرا زیارت کرده باشد».

زیارت، هم به عنوان توسل به درگاه ائمه(ع) و شفاعت این پیشوایان از ما نزد خداوند است و هم نوعی دعا؛‌ یعنی، سخن گفتن با خداوند اما به طور غیر مستقیم و با واسطه، همان‌طور که هنگام دعا و نیایش خالصانه، روح انسان صفا یافته و درهای رحمت الهی به روی او گشوده می‌شود؛ زیارت نیز باب معرفت الهی است. در هنگام زیارت احساس می‌کند در فضای باز ملکوتی قرار گرفته است و در آسمان رحمت الهی، پرواز می‌کند و فیوضات ربانی از هر طرف به سوی او جاری است.

فهرست مطالب
مقدمه
زیارت از دیدگاه معصومین
مفهوم زیارت در شیعه
فضیلت و اهمیت زیارت قبر امام حسین علیه السلام
پاداش و ثواب زيارت قبر امام رضا عليه السلام
فضیلت زیارت امیرالمومنین علیه السلام

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 17